Produkter for gardesana rør (4)

Beaujolais Landsbyer

Beaujolais Landsbyer

Tradisjonell beaujolais-metode: Semikarbonsk macerasjon. Vinen hviler i rustfrie tanker for å bevare all sprøheten av frukten som er typisk for Beaujolais. SMAKSNOTATER Intens og dyp rubinrød farge med glitrende refleksjoner. Uttryksfull, nesen byr på krydrede, brente og vaniljeaktige aromaer samt fruktige hint av bjørnebær og surkirsebær. Angrepet i munnen er fullt av harmoni, rundt og deilig. Ganen avdekker brente og vaniljeaktige smaker, blandet med små, mørke frukter. MAT- OG VINPARING Server ved ca. 15°C til en stekt kanin, en grillet entrecôte eller en blodpølse med stekte epler. Den vil også komplementere oster som Délice de Bourgogne eller en Tomme de Montagne. Region: Beaujolais Druetype: Gamay Noir Vinmark: granittjord – kontinentalt klima
Burgundervin Hvit - Saint-Véran

Burgundervin Hvit - Saint-Véran

Vinhus: Helt sør i Bourgogne, på grensen til Beaujolais, strekker området for appellasjonen seg utover landsbyens grenser. Landsbyen Saint-Vérand har et "d", men appellasjonen har ikke det, da den høstes fra seks landsbyer. Den ble etablert i 1971, og er den nest siste appellasjonen som ble tildelt i Mâconnais-regionen. Vinproduksjon: Jord: en jura-kalkstein som forsterker de kalkholdige lagene i Côte d'Or, ideell for Chardonnay. Plantetetthet: 8 500 planter/hektar. Beskjæring: Guyot. Alder: 70 til 80 år. Høsting: Håndplukking. Avkastning: bevisst lav, mellom 35 og 40 hektoliter per hektar avhengig av året. Små druer med høy konsentrasjon av sukker. Vinifikasjon: Veldig lang vinifikasjon, kald (mellom 15 °C og 20 °C). Lagring: 20 % lagring på eikefat fra 3 til 5 vin. Resten av lagringen skjer i tank i 6 til 8 måneder på fine bunnfall.
Burgund Chardonnay

Burgund Chardonnay

Krystallklar farge. Aromer av sitrus, hvite frukter (pære) og steinfrukter (vinfersken), hvite blomster (hagtorn). Blomsteraktig og fruktig, ganen er rund og saftig med en livlig ettersmak.
Chénas - I Nirvat

Chénas - I Nirvat

Nettstedet: helt nord i Beaujolais-regionen, en av de ti cruene i appellasjonen. Det er lillebroren til Moulin à Vent. Historie & tradisjon: Serein som sitt granitterroir, elegant som eikeskogen den skulle ha erstattet, sies det at Chénas vet å vekke ganen med krydrede smaker. Svært ettertraktet, er det den mest 'sjeldne' av Crus du Beaujolais. Vinproduksjon: Jord: Rosa granitt Plantetetthet: 9 000 planter/ha for å kontrollere vigøren til druesorten. Beskjæring: Goblet, veldig kort, gjør det mulig å kontrollere avkastningen. Vinifisering: Høsting: Håndplukking. Metode: Tradisjonell Beaujolais, semi-karbonisk, hele klaser. Maceration: 6 til 10 dager. Lagring: I tank. Smaking: Rød bigarreau med vakre fiolette refleksjoner, denne cuvéen frigjør komplekse dufter av røde frukter og solbær, ledsaget av nyanser av mandel. Etter en klar angrep, fyller vinen hele munnen.